Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας – Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μας

Γνωρίζοντας ότι η εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με τα ζώα και η αλληλεπίδραση τους με αυτά αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη και την ενθάρρυνση της ευσυνειδησίας, επισκέφτηκαν το σχολείο μας η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου κα Έπη Λέρτα και η ταμίας κα Ζερβογιάννη Πωλίνα. Αναφέρθηκαν στη διαχείριση των αδέσποτων στις περιοχές του Χαλανδρίου και στο στόχο του συλλόγου να τους προσφέρει μια ευκαιρία να ζήσουν ανάμεσά μας με αξιοπρέπεια. Οι μαθητές/τριες έθεσαν διάφορες ερωτήσεις και έλυσαν αρκετές απορίες.

Μαζί μας ήταν και ο εκπαιδευτής σκύλων, Κίσσωνας Δημήτριος και ενημέρωσε σχετικά με την προστασία και ευζωία των ζώων συντροφιάς και τις προϋποθέσεις για υπεύθυνη υιοθεσία. Πρωταγωνιστικό ρόλο της δράσης είχε ο Έκτορας, σκύλος συναισθηματικής υποστήριξης, που η παρουσία του σκόρπισε χαμόγελα σε όλους μας και απέδειξε ότι τα ζώα έχουν φοβερά μαγικές θετικές ιδιότητες για τον ψυχισμό μας.

Ενδιαφέρουσα επίσης, ήταν και η παρουσία μελών της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Χαλανδρίου όπου ενημέρωσαν σχετικά με τους σκοπούς και τις δράσεις της. Οι εθελοντές παρότρυναν τους μαθητές να αναλάβουν εθελοντική δράση στην κατάλληλη ηλικία. Σας ευχαριστούμε όλους για τη σημερινή ημέρα!

Υπεύθυνη δράσης Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα

Print Friendly, PDF & Email