Μουσείο Τράπεζας της Ελλάδος l Εκπαιδευτική επίσκεψη

Τα παιδιά της ειδικότητας Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομίας και Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων επισκέφτηκαν το Μουσείο στο οποίο είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στη νεότερη οικονομική και νομισματική ιστορία της Ελλάδας.
Στους χώρους του,τα παιδιά είδαν εκθέματα, από συλλογές της Τράπεζας, καθώς και τη διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής των τραπεζογραμματίων και νομισμάτων του νεότερου Ελληνικού κράτους.

Στις Συλλογές της Τράπεζας περιλαμβάνονται επίσης και αντικείμενα αισθητικού ενδιαφέροντος: νομίσματα, τραπεζογραμμάτια και νομισματόμορφα αντικείμενα (όπως παράσημα, μετάλλια, κ.ά.), έργα τέχνης (πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, χαρακτικά, κεραμικά), αρχιτεκτονικά στοιχεία (υαλογραφήματα, ψηφιδωτές συνθέσεις, τοιχογραφίες), έπιπλα, διακοσμητικά, αντίκες, φωτογραφίες. Πολλά από τα αντικείμενα αυτά κοσμούν χώρους της Τράπεζας της Ελλάδος.
Καθώς επίσης, με μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων εφαρμογών διαδραστικού χαρακτήρα, η επίσκεψη στο Μουσείο μετατράπηκε σε μια εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας.

Print Friendly, PDF & Email