“Οι επιτυχημένοι μας απόφοιτοι μας δείχνουν το δρόμο”

2ο Εργ. Κέντρο Χαλανδρίου – 3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου

Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση των μαθητών ειδικοτήτων Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας της Γ’ τάξης με απόφοιτους του σχολείου μας, καταξιωμένους επαγγελματίες των ειδικοτήτων τους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την καθηγήτρια Μαρκίδου Ο., ΠΕ83, ηλεκτρολόγος, με τηλεδιάσκεψη και οι μαθητές συναντήθηκαν διαδικτυακά με απόφοιτους μας που κατέχουν σήμερα τεχνικές εταιρείες και θέσεις ευθύνης σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες στις ειδικότητες των Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων. Παρακολούθησαν την πορεία τους από την αποφοίτηση έως την επαγγελματική αποκατάσταση, τη σημασία των δεξιοτήτων που ανέπτυξαν στα εργαστηριακά τους μαθήματα και τον ρόλο του ΕΚ στο δρόμο τους προς την επιτυχία, μέσα από συζήτηση. Στόχος της συνάντησης, οι προσκεκλημένοι καταξιωμένοι επαγγελματίες που μαθήτευσαν στο Ε.Κ. Χαλανδρίου, να αποτελέσουν πρότυπα για τους μαθητές, ώστε να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να ανακαλύψουν προοπτικές για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Συμμετέχοντες

Περικλής Αθανασόπουλος: Tελείωσε Ηλεκτρολόγος στο 3ο ΤΕΛ και σπούδασε Μηχανολόγος στο ΤΕΙ Χαλκίδας. Eργάστηκε για δύο χρόνια στην Γερμανία. Έχει τεχνική εταιρεία μηχανολογικών εγκαταστάσεων και ανακαινίσεων, την ATLenergy.

Γιάννης Μεγάλος: Τελείωσε Ηλεκτρολόγος στο 3ο ΤΕΛ και μπήκε ΤΕΙ Λάρισσας Γεωργικής Μηχανολογίας. Εργάστηκε σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και εδώ και πολλά χρόνια εργάζεται σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα γερμανικών συμφερόντων στην Ιεράπετρα. Εδώ και ένα χρόνο είναι προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας στη ξενοδοχειακή μονάδα Robinson Ierapetra (Tui Group).

και μέσω παρουσίασης λόγω αδυναμίας φυσικής παρουσίας

Γιάννης Αρβανιτίδης :Tελείωσε το 3ο ΤΕΕ Χαλανδρίου. Πρώτα φοίτησε στο τμήμα Μηχανολόγων Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και μετά φοίτησε στους Ηλεκτρολόγους. Συνδυάζοντας τα δύο πτυχία πήρε θέση τεχνίτη Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και στο Αθλητικό Κέντρο Δαίς.

Ευχαριστούμε θερμά τους κυρίους Περικλή Αθανασόπουλο, Γιάννη Μεγάλο και Γιάννη Αρβανιτίδη για τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους!!

Σημ. Το 3ο ΤΕΛ Χαλανδρίου και το 3ο ΤΕΕ Χαλανδρίου ήταν το τωρινό 3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου

Print Friendly, PDF & Email